Benodigdheden
voor
circa 16 stuks
-
275 g pure chocolade (min. 70 % cocao)
-
275 g ongezouten roomboter
-
85 g pecannoten in stukjes gebroken
-
85 g witte chocolode (een reep is vaak 75 en dat is ook prima)
-
85 gr. melkchocolade
-
175 g bloem
-
1 theelepel bakpoeder
-
4 grote eieren licht geklopt
-
1 x merg van een vanillestokje
- 325 g fijne kristalsuiker
Bereidingswijze
1. Vet
een bakblik in van 30x20x3,5 cm en bekleed deze met bakpapier.
2. Doe
de pure chocolade (in stukjes) en de boter in een kom die je bovenin een pan
met bijna kokend water zet (au-bain-marie). De onderkant van de kom mag het
water niet aanraken, want dan wordt het te heet.
3. Ga
ondertussen de bloem en bakpoeder zeven in een grote kom.
4. Doe
hier de witte- en melkchocolade (in kleine stukjes gehakt) bij en de noten.
5. Haal
de gesmolten boter en chocolade van het vuur en roer hier de suiker door.
6. Voeg
de eieren en het vanille toe.
7. Schep
voorzichtig de bloem door dit chocolademengsel (niet te wild roeren, maar in
een 8tje omscheppen).
8. Doe
dit heerlijke calorierijke goedje in de vorm en vergeet de lepel niet af te
likken!
9. Bak
in een voorverwarmde oven op 170 graden +- 25 min. De brownie in de vorm laten
afkoelen.
De brownies! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten