Pagina's

zondag 9 december 2012

Overheerlijke chocolade brownies!

Ik heb eindelijk een recept van heerlijke brownies gevonden!! Jaren geleden heb ik in Londen heerlijke brownies gegeten, maar ik had tot nu toe nog geen recept gevonden waarbij de brownies minstens net zo lekker zijn als toen. Dit recept heb ik van een vriendin gegeten en het recept is een topper! Hierbij het recept.

Benodigdheden
voor circa 16 stuks
- 275 g pure chocolade (min. 70 % cocao)
- 275 g ongezouten roomboter
- 85 g pecannoten in stukjes gebroken
- 85 g witte chocolode (een reep is vaak 75 en dat is ook prima)
- 85 gr. melkchocolade
- 175 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 grote eieren licht geklopt
- 1 x merg van een vanillestokje
- 325 g fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

1. Vet een bakblik in van 30x20x3,5 cm en bekleed deze met bakpapier.
2. Doe de pure chocolade (in stukjes) en de boter in een kom die je bovenin een pan met bijna kokend water zet (au-bain-marie). De onderkant van de kom mag het water niet aanraken, want dan wordt het te heet.
3. Ga ondertussen de bloem en bakpoeder zeven in een grote kom.
4. Doe hier de witte- en melkchocolade (in kleine stukjes gehakt) bij en de noten.
5. Haal de gesmolten boter en chocolade van het vuur en roer hier de suiker door.
6. Voeg de eieren en het vanille toe.
7. Schep voorzichtig de bloem door dit chocolademengsel (niet te wild roeren, maar in een 8tje omscheppen).
8. Doe dit heerlijke calorierijke goedje in de vorm en vergeet de lepel niet af te likken!
9. Bak in een voorverwarmde oven op 170 graden +- 25 min. De brownie in de vorm laten afkoelen.
  

De brownies!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten